1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Gersan Çaycuma’daki tevsi yatırımına teşvik aldı

Gersan Çaycuma’daki tevsi yatırımına teşvik aldı

Gersan AŞ, Zonguldak Çaycuma’daki fabrikasının kapasitesini arttırmak için yapacağı yatırıma yatırım teşvik belgesi aldı. 

Gersan Çaycuma’daki tevsi yatırımına teşvik aldı

Enerji Günlüğü - Gersan AŞ, Zonguldak Çaycuma’daki fabrikasının kapasitesini arttırmak için yapacağı yatırıma yatırım teşvik belgesi aldı. 

Gersan Elektrik Ticaret ve Sanayi AŞ, Zonguldak Çaycuma’daki fabrikasında gerçekleştireceği üretim kapasitesini arttırmaya yönelik yatırım projesi için teşvik belgesi aldı. 

Proje finansmanının tamamını yabancı kaynaklardan karşılayacak olan Gersan AŞ, yatırım planıyla ilgili detayları da kamuoyuyla paylaştı. Buna göre süresi 20 Ocak 2023 tarihinde bitecek olan yatırım teşvik belgesi, 2.400.000 liralık inşaat yatırımını; 14.391.400 liralık makine ve teçhizat yatırımını ve 708.600 liralık da muhtelif harcamalar olmak üzere toplam 17.500.000 liralık yatırımı kapsıyor.  

Teşvik belgesinin kapsamı içinde gümrük vergisi muafiyeti; KDV istisnası; %70 vergi indirimi; %30 yatırıma katkı oranı; faiz desteği ve 6 yıl boyunca sigorta primi işveren hissesi desteği bulunuyor. 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler