1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Gersan Elektrik`in Rusya`daki tesisine kapatma

Gersan Elektrik`in Rusya`daki tesisine kapatma

Enerji Günlüğü - Rusya, Gersan Elektrik'in Kaliningrad'daki üretim tesisini genel çevre düzenlemelerine uyulmadığı gerekçesiyle iki aylığına kapattı.Gersan...

Gersan Elektrik`in Rusya`daki tesisine kapatma

Enerji Günlüğü - Rusya, Gersan Elektrik'in Kaliningrad'daki üretim tesisini genel çevre düzenlemelerine uyulmadığı gerekçesiyle iki aylığına kapattı.

Gersan Elektrik tarafından yapılan açıklamada, yüzde 90 oranında bağlı ortaklığı olan ve Rusya Federasyonu'nun Kaliningrad Ekonomik Serbest Bölgesi'nde kurulu Gersan R-Zao'nun üretim tesisinde Kaliningrad Bölgesi Çevre Denetimi ve Gözetimi Şubesi tarafından 10.12.2015 tarihinde yapılan denetim neticesinde, daha önce bir ihbar ve uyarı yapılmadan, genel çevre düzenlemelerine uyulmadığı gerekçe gösterilerek 60 gün süre ile ticari faaliyetine ara verilmesi ile birlikte söz konusu eksiklerin ortadan kaldırılmasına karar verildiği belirtildi.

EKSİKLİKLER HEMEN DÜZELTİLDİ

Kararın kendilerine gönderildiği belirtilen açıklamada, Gersan R-Zao'nun üretim tesisi gerekli tüm yasal yatırım onaylarına sahip olduğu ve denetim neticesinde talep edilen eksiklikler hemen düzeltildiği kaydedildi. Bu kapsamda faaliyetlere devam edilmesi konusunda gerekli başvurular ilgili makamlara pazartesi günü (21.12.2015 tarihinde) yapılacağı ifade edildi.

ŞİRKET BİLANÇOSUNU ETKİLEMEYECEK

Gersan R-Zao'nun net satışlar içerisindeki payının, şirketin konsolide kar veya zarar tablosunda yer alan net satış tutarının % 6'sı civarında olduğu belirtilen açıklamada, "Bu kapsamda Gersan R-Zao'nun üretim tesisiyle ilgili faaliyetlere geçici bir süre ara verilmesinin Şirketimiz bilançosunda önemli bir etkisinin olmayacağı düşünülmektedir." denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler