1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. GES lisans başvurusunda bulunacaklar dikkat!

GES lisans başvurusunda bulunacaklar dikkat!

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) güneş enerjisi lisans başvurusu yapacakların bunu bir an önce yapmasını istedi. Gerekçe ise...

GES lisans başvurusunda bulunacaklar dikkat!

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) güneş enerjisi lisans başvurusu yapacakların bunu bir an önce yapmasını istedi. Gerekçe ise eksik evrak varsa, son başvuru anına kadar bunları tamamlayabilecek süre kazanmak. 

EPDK'dan yapılan açıklamada, 24 Mayıs 2012 tarihli ve 3842 sayılı Kurul Kararı çerçevesinde güneş enerjisine dayalı lisans başvurularının alımına, 10 Haziran 2013 tarihlerinde başlandığı hatırlatıldı. Başvuru sürecinin 14 Haziran 2013 saat 18:00’de sona ereceğine dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi:

"10-14 Haziran 2013 tarihleri arasında yapılacak lisans başvurularını Kurul Kararı’nda belirtilen usul ve esaslara uygun olarak yapmayan ve/veya “Güneş Enerjisine Dayalı Lisans Başvurularında İstenecek Bilgi ve Belgeler Listesi” kapsamındaki evrakları eksik sunan lisans başvuru sahiplerinin başvuru dosyalarının alınmaması hususu karara bağlanmıştır. Bu kapsamda, eksik veya usulüne uygun yapılmayan başvuru dosyaları iade edilecektir."

EKSİK EVRAKI TAMAMLAMAK İÇİN HEMEN BAŞVURUN

EPDK açıklamasında, isteklilerin başvurularını bir an önce yapmalarında fayda olduğu vurgulandı. Kurum, bu tavsiyesinin gerekçesini ise şöyle açıkladı: "Lisans başvurusunda bulunacak kişilerin, başvuru dosyalarının incelenip, usulüne uygun yapılmayan ve eksiklikler içeren dosyaların bir an önce tespit edilerek, yatırımcı tarafından kalan süre içerisinde yani 14 Haziran 2013 saat: 18:00’e kadar ikmal edilebilmesi ve ileride mağduriyet yaşamamaları açısından, başvuruların geciktirilmeksizin yapılmasının yatırımcıların lehine olacaktır."

İŞTE GÜNEŞ LİSANSI BAŞVURUSUNDA İSTENEN BİLGİ VE BELGELER!

Önceki ve Sonraki Haberler