1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. GES`lere 2017`ye kadar belediye harcı yok!

GES`lere 2017`ye kadar belediye harcı yok!

Enerji Günlüğü - Belediyeler, köy tüzel kişiliği kaldırılarak mahalleye dönüştürülen yerlerde 2017 yılı sonuna kadar harç almayacak.Antalya Büyükşehir...

GES`lere 2017`ye kadar belediye harcı yok!

Enerji Günlüğü - Belediyeler, köy tüzel kişiliği kaldırılarak mahalleye dönüştürülen yerlerde 2017 yılı sonuna kadar harç almayacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin, bir güneş enerjisi yatırımcısının başvurusuna verdiği cevapta, Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nun ilgili maddesine göre, köy tüzel kişiliği kaldırılarak mahalleye dönüştürülen yerlerde 2017 yılı sonuna kadar yapılan yatırımlardan belediye harcı alınmayacağını ifade etti.

Enerji yatırımlarında arazi planlama çalışmalarında da oldukça önemli olan bu durumun hukuksal dayanağı 6360 sayılı Kanun. Bu Kanun kapsamında alınması gereken emlak vergisi ve Belediyelerin alacakları vergi, harç ve katılım payları 31 Aralık 2017 tarihine kadar (bu tarih dahil) alınmayacak.

Aynı kanun kapsamında, bu yerlerde içme ve kullanma suları için alınacak ücret 2017 yılının sonuna kadarbeş yıl süreyle en düşük tarifenin % 25'ini geçemeyecek şekilde belirlenecek.

Önceki ve Sonraki Haberler