1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. GES’lerin performans test prosedürleri belirlendi

GES’lerin performans test prosedürleri belirlendi

EPDK, GES’lerde yapılacak reaktif güç destek hizmeti performans test prosedürlerini belirledi.

GES’lerin performans test prosedürleri belirlendi

Enerji Günlüğü - EPDK, GES’lerde yapılacak reaktif güç destek hizmeti performans test prosedürlerini belirledi.

Elektrik Şebeke Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yayımlandı ve yürürlüğe girdi. 

Yapılan değişiklik, Yönetmelikte “Yan Hizmetler Performans Test Prosedürleri” başlığıyla yer alan Ek 17’ye; güneş enerjisine dayalı tesisler (GES) için reaktif güç destek hizmeti performans test prosedürlerini ekledi. 

“E.17.C.3. Güneş Enerjisine Dayalı Fotovoltaik Üretim Tesisleri için Reaktif Güç Destek Hizmeti Performans Test Prosedürleri” başlığıyla eklenen değişiklik hükmü, GES’lerde güç destek hizmeti performans testlerinin üretim tesisinin sisteme bağlantı noktalarında yapılacağını bildiriyor. Testler reaktif güç kapasite testi ve gerilim kontrolü testi olmak üzere iki kısımdan oluşacak.

Bu testler sonucunda hazırlanacak test sertifikası üretim tesisinin tamamı için geçerli sertifika olarak kabul edilecek. 

Yönetmeliğe eklenen maddede, test öncesinde sağlanması gereken koşullar; test hedefleri ve test aşamaları; test sonuçlarının nasıl değerlendirileceği ve testlerin kabul kriterleri de detaylarıyla yer alıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler