1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. GES’lerin yapı kayıt bedeli 100 bin TL

GES’lerin yapı kayıt bedeli 100 bin TL

Enerji Günlüğü - Yapı kayıt belgelerinin güneş enerjisi santralleri için bedeli 100 bin TL olarak belirlendi.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca...

GES’lerin yapı kayıt bedeli 100 bin TL

Enerji Günlüğü - Yapı kayıt belgelerinin güneş enerjisi santralleri için bedeli 100 bin TL olarak belirlendi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca kamuoyunda İmar Barışı olarak bilinen ve 13 milyon konutun imar ve iskan sorununu çözmesi hedeflenen Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar tebliği Resmi Gazete yayımlandı. Buna göre, güneş enerjisi santralleri için yapı kayıt belgesi bedeli megavat başına 100 bin TL esas alınarak hesaplanacak.

Yapı Kayıt Belgesi bedeli, genel bütçenin ilgili cetveline gelir kaydedilmek üzere, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın merkez muhasebe birimi hesabına yatırılacak. Yapı Kayıt Belgesi verilmesine ilişkin iş ve işlemlerin denetimini de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yürütecek.

Belge düzenlenmesi sırasında yalan veya yanlış beyanda bulunulan husus Yapı Kayıt Belgesi bedelinin eksik olarak hesaplanmasına neden olmuşsa, eksik alınan bedel ilgiliden temin edilecek. Bu bedelin ödenmemesi halinde verilen Yapı Kayıt Belgesi iptal edilecek ve daha önce yatırılan bedel ise iade edilmeyecek.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler