1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Gestamp İspanya’da güneş ve rüzgar elektriği kullanacak

Gestamp İspanya’da güneş ve rüzgar elektriği kullanacak

İspanyol otomotiv şirketi Gestamp, 2022 yılından itibaren İspanya’daki çalışmalarında tamamen yenilenebilir kaynaklardan üretilmiş elektrik kullanacak.

Gestamp İspanya’da güneş ve rüzgar elektriği kullanacak

Enerji Günlüğü - İspanyol otomotiv şirketi Gestamp, 2022 yılından itibaren İspanya’daki çalışmalarında tamamen yenilenebilir kaynaklardan üretilmiş elektrik kullanacak.

İspanyol otomotiv mühendisliği şirketi Gestamp Automoción, İspanyol doğal gaz ve elektrik şirketi Naturgy, ile uzun vadeli Enerji Satın Alma Anlaşması (PPA) imzaladı. On yıllık anlaşma 2022 yılı Ocak ayından itibaren geçerli olacak.

Anlaşma, 2022'den itibaren Gestamp’ın İspanya'daki tüm üretim tesislerinin ve Ar-Ge merkezlerinin % 100 yenilenebilir enerji ile çalışmasını sağlayacak. Böylece şirket, İspanya'da otomotiv sektöründe tamamen yenilenebilir kaynaklardan üretilen elektrikle faaliyet gösteren ilk şirket olacak. Şirketin İspanya’daki çalışmalarında harcadığı elektrik, dünya genelinde gerçekleştirdiği çalışmalar içinde yüzde 18 paya sahip.

Gestamp, uzun vadeli Enerji Satın Alma Anlaşması (PPA) ile yılda güneş ve rüzgar santrallerinden üretilen 203 GWh'ye eşdeğer elektrik satın alacak. Grup bu sayede karbondioksit salımını yılda 50 bin tona kadar azaltabilecek. 

24 ülkede faaliyet gösteren Gestamp'ın dünya çapında işlettiği 100'den fazla tesisten 21'i İspanya'da bulunuyor. Grup ayrıca ülkede iki Ar-Ge merkezine de sahip.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler