1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Gezi HES'in ÇED raporu olumlu bulundu

Gezi HES'in ÇED raporu olumlu bulundu

Enerji Günlüğü - Ordu Melet HES Enerji tarafından Ordu'da yapılması planlanan Gezi Regülatörü ve HES projesiyle ilgili ÇED Olumlu kararı verildi. Çevresel...

Gezi HES'in ÇED raporu olumlu bulundu

Enerji Günlüğü - Ordu Melet HES Enerji tarafından Ordu'da yapılması planlanan Gezi Regülatörü ve HES projesiyle ilgili ÇED Olumlu kararı verildi. 

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, Ordu ili Mesudiye ilçesi Melet Çayı Üzeri Mevkiinde Ordu Melet HES Enerji Üretim San. ve Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan Gezi Regülatörü ve HES (17.01 MWm/16.16MWe), Kırma Eleme ve Hazır Beton Üretim Tesisi projesi ile ilgili “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu” kararı verildiğini açıkladı.

Açıklamada, "Raporu ve eklerinde belirtilen hususlar ile 2872 sayılı Çevre Kanununa istinaden yürürlüğe giren yönetmeliklerin ilgili hükümlerine uyulması, mer’i mevzuat uyarınca ilgili kurum/kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması ve ÇED Yönetmeliği gereğince yatırımın başlangıç, inşaat dönemine ilişkin izleme raporlarının Bakanlığımıza, projede yapılacak Yönetmeliğe tabi değişikliklerin de ORDU Valiliklerine (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) iletilmesi gerekmektedir." denildi. 

GEZİ HES PROJESİYLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

 

Önceki ve Sonraki Haberler