1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Gider Enerji, Manisa’da kömür faaliyetlerini genişletecek

Gider Enerji, Manisa’da kömür faaliyetlerini genişletecek

Gider Enerji, Manisa’da işletmekte olduğu yılda 315 bin 780 ton kapasiteli Kömür Depolama, Paketleme Tesisine kırma ve eleme ünitesi ilave edecek. 

Gider Enerji, Manisa’da kömür faaliyetlerini genişletecek

Enerji Günlüğü - Manisa’nın Soma ilçesinde işletilmekte olan yılda 315 bin 780 ton kapasiteli Kömür Depolama, Paketleme Tesisine kırma ve eleme ünitesi eklenecek.

Gider Enerji tarafından Manisa İli, Soma İlçesi sınırları içinde “Kömür Kırma, Eleme, Ambalajlama, Depolama ve Perakende Satış” faaliyeti planlanıyor. Tesiste mevcut durumda yaklaşık 7064 metrekarelik alanda yılda 315 bin 780 ton Kömür Depolama, Paketleme ve Perakende Satış faaliyeti yapılmakta.

Proje kapsamında yapılan faaliyete ek Kömür Kırma ve Eleme faaliyetinin de yapılması planlanıyor. Tesise satın alınacak kömür miktarında kapasite artışı gerçekleştirilmeyecek olup, sadece mevcut durumda yapılan faaliyete kırma ve eleme ünitesi dahil edilecek.

Tesis alanında mevcut durumda yurt içinden temin edilen kömürler faaliyet alanına getiriliyor. Tesise gelen kömürler kırılmış ve elenmiş olarak geliyor. Kırılmış ve elenmiş olarak tesise gelen kömürlerin bir kısmı paketleme yapılmadan dökme olarak direkt satışa sunulmakta olup bir kısmı da paketleme yapılarak torbalı olarak satışa sunulmak üzere faaliyet alanında depolanıyor.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler