1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Giorgieva: Karbon fiyatları 2030’a kadar 75 dolar/ton olmalı

Giorgieva: Karbon fiyatları 2030’a kadar 75 dolar/ton olmalı

IMF Başkanı Kristalina Georgieva, Paris Anlaşması hedeflerine ulaşmak için karbon fiyatlarının 2030 yılına kadar 75 dolar/ton seviyesine ulaşması gerektiğini söyledi.

Giorgieva: Karbon fiyatları 2030’a kadar 75 dolar/ton olmalı

Enerji Günlüğü - IMF Başkanı Kristalina Georgieva, Paris Anlaşması hedeflerine ulaşmak için karbon fiyatlarının 2030 yılına kadar 75 dolar/ton seviyesine ulaşması gerektiğini söyledi.

IMF Başkanı Kristalina Georgieva sanal İklim Zirvesi’nde yaptığı değerlendirmede, küresel emisyonunun yüzde 80’inden sorumlu G20 ülkelerinin Paris Anlaşması hedeflerine ulaşmak amacıyla karbonda bir taban fiyat sistemi oluşturmaları gerektiğini söyledi. Georgieva, Paris Anlaşması'nın hedeflerine ulaşabilmek için 2030 yılına kadar 75 dolar/ton seviyesinde bir karbon fiyatına ihtiyaç olduğunu, bu rakamın oluşmaması durumunda geçişin gerçekleşmeyebileceğini belirtti. Karbon fiyatları mevcut durumda 2 dolar civarında bulunuyor. 

KARBON FİYAT TABANI ADİL OLMALI

Georgieva, böyle bir fiyat tabanının, farklı ekonomik kalkınma düzeylerindeki ülkeler için "farklılaştırılmış" fiyatlandırma ile "pragmatik" ve "adil" olması gerektiğini de kaydetti.

İklim değişikliğinin ülkeler için büyük riskler barındırdığını da ifade eden Başkan, karbon fiyatlarının ekonomik dönüşüm ve yeşil alanda istihdam için büyük fırsatlar doğuracağını ve aynı zamanda adil bir enerji dönüşümüne yardımcı olacağını ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler