1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Gireniz Enerji Denizli’de hibrit tesis kuracak

Gireniz Enerji Denizli’de hibrit tesis kuracak

Gireniz Enerji ,Denizli’de kuracağı 3,12 MW’lık biyogaz tesisi sahasında 1,5 MW kurulu gücünde güneş enerjisi santrali de kurarak hibrit tesis işletmeyi planlıyor.

Gireniz Enerji Denizli’de hibrit tesis kuracak

Enerji Günlüğü - Gireniz Enerji, Denizli’de kuracağı 3,12 MW’lık biyogaz tesisi sahasında 1,5 MW kurulu gücünde güneş enerjisi santrali de kurarak hibrit tesis işletmeyi planlıyor.

Gireniz Enerji A.Ş. tarafından Denizli İli, Acıpayam İlçesi, Akalan ve Köke Mahalleleri Mevkiinde kurulması planlanan 3,12 MW kapasiteli Akalan Biyogaz Enerji Santrali’ne yardımcı kaynak olarak 1,5 MW kapasiteli bir güneş enerjisi santrali (GES) kurulması planlanıyor. 

PROJE DEĞERİ 26,4 MİLYON LİRA 

26,4 milyon lira değerindeki proje kapsamında günde 96 ton atık işleme kapasitesine sahip olacak olan biyogaz santrali alanında güneş enerjisi santrali (GES) kurularak hibrit tesisinin yapılması ve işletilmesi planlanıyor. Biyogaz tesisinde yılda toplam 7.500 saat çalışılarak ortalama 23.400 MWh/yıl elektrik enerjisi üreteceği hesaplanıyor. Güneş enerjisi santralinde ise yılda 2,58 GWh elektrik üretilmesi öngörülüyor. 

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler