1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Giresun’da 5 MW’lık hidroelektrik santral kurulacak

Giresun’da 5 MW’lık hidroelektrik santral kurulacak

Güce Tekkeköy Enerji, yaklaşık 135,6 milyon TL yatırımla Giresun’da 4,93 MW kurulu gücünde Yiğit Regülatörü Ve Hidroelektrik Santrali (HES) kurup işletecek.

Giresun’da 5 MW’lık hidroelektrik santral kurulacak

Enerji Günlüğü - Giresun’un Güce ilçesinde Özlüce Nehri üzerinde 4,93 MW kurulu gücünde Yiğit Regülatörü Ve Hidroelektrik Santrali (HES) kurulup işletilecek. 

Giresun İli, Güce İlçesi, Tekkeköy İle Yukarıboynuyoğun Köyleri sınırları içerisinde, Özlüce (Gelevera) Nehri üzerinde (Karaovacık deresi) Güce Tekkeköy Enerji Üretim San. ve Tic. A.Ş. tarafından 4,93 MW kurulu gücünde Yiğit Regülatörü Ve Hidroelektrik Santrali (HES) kurulup işletilmesi planlanıyor. Projenin değeri yaklaşık 135,6 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında kurulacak santralde Gelevara deresinden ve Gökçebel Barajından derivasyonla alınan sulardan yararlanılarak enerji üretilecek. Özlüce Deresi üzerinde 505,00 m talveg kotunda yapılacak regülatör ile, sular Maksimum Su Seviyesi 515,00 m kotuna kadar kabartılacaktır. Daha sonra, çökeltim havuzunda 0,30 mm den büyüm malzemelerden arındırılan su önce 155,00 m’lik iletim kanalından, sonra 1254 m uzunluğundaki serbest akışlı iletim tünelinden geçecek ve Taşlık dere sularını da aldıktan sonra 37,00 m uzunluğundaki iletim kanalı ile yükleme havuzuna ulaşacaktır. Yükleme havuzundan sonra 190 m uzunluğundaki cebri boru ile KSS 398,00 m olan Santral binasında türbinlenerek elektrik enerjisi üretilecek. 

Santralde yılda ortalama toplam 10,10 GWh enerji üretilecek. Üretilen enerji, yeni yapılacak 3 km uzunluğundaki 3*3/0 AWG hat ile Mevcut Sütlüce DM’ye bağlanacak. Oradan da 10.8 km uzunluğundaki mevcut 3*477 MCM ENH ile Doğankent TM’ne bağlanacak. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler