1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Giresun’da selden etkilenenlerin elektrik faturaları ertelenecek

Giresun’da selden etkilenenlerin elektrik faturaları ertelenecek

Giresun’da yaşanan sel nedeniyle afet bölgesindeki ilçe ve köylerdekiler dâhil elektrik faturalarının tahakkuk ve tahsilatı ertelendi.

Giresun’da selden etkilenenlerin elektrik faturaları ertelenecek

Enerji Günlüğü - Giresun’da yaşanan sel nedeniyle afet bölgesindeki ilçe ve köylerdekiler dâhil elektrik faturalarının tahakkuk ve tahsilatı ertelendi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Giresun’da yaşanan sel felaketini yerinde görüp inceledi. Dönmez, “Afet bölgesinde olaya muhatap olan vatandaşımızın ilçelerimiz ve köylerimiz dâhil elektrik faturalarının tahakkuk ve tahsilatını erteliyoruz. Vatandaşlarımız bu konuda rahat olsunlar” açıklamasında bulundu.

BÖLGEDE 2 BİN 600 ABONENİN ELEKTRİKLERİ KESİK

Bölgede yaşanan elektrik sorununa dikkat çeken Dönmez, 2 bin 600 abonenin elektriğinin kesik olduğunu, bunun da yaklaşık bin 800 adedinin Dereli ilçe merkezinde olduğunu kaydetti. Dönmez, Çoruh Elektrik Dağıtım Şirketi’nin ekiplerinin incelemelerini de incelediklerini ve onların da büyük bir gayretle çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “Biz yaklaşık 2-3 yıl kadar önce Dereli’de hava enerji nakil hatlarını yer altına almıştık. Şu anda yer altına müdahale etme şansımız yok. Geçici olarak binaların önünden üstünden hava hattı çekmek suretiyle elektrik ihtiyaçlarını gidereceğiz. Yine mobil jeneratörlerimiz burada. Mobil aydınlatma sistemlerimiz burada. Arama kurtarma faaliyetleri ve vatandaşların en azından iş yerlerinde evlerindeki faaliyetlerde geçici bir aydınlatma sağlamak maksadıyla bunları da yine kesintisiz devam ettiriyoruz. Şu anda bir mobil trafo için içinde bulunduğumuz merkezde öğretmenevinin yıkılmasını bekliyoruz. O yıkılır yıkılmaz da mobil trafomuzu yerleştireceği ve bu sorunu inşallah en kısa süre içerisinde çözeceğiz” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler