1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Girlevik II HES’i Tayfurlar Enerji işletecek

Girlevik II HES’i Tayfurlar Enerji işletecek

Özelleştirilen Girlevik II Mercan HES’in işletme hakkı, 135,5 milyon liraya Tayfurlar Enerji AŞ’de kaldı.

Girlevik II HES’i Tayfurlar Enerji işletecek

Enerji Günlüğü - Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın ihalesini sonuçlandırdığı Girlevik II Mercan HES’in işletme hakkı, 135.500.000 TL bedelle Tayfurlar Enerji AŞ’ye verildi. 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın (ÖİB) gerçekleştirdiği; Elektrik Üretim AŞ’ye (EÜAŞ) ait Girlevik II Mercan Hidroelektrik Santrali (HES) ile Girlevik II Mercan HES tarafından kullanılan taşınmazların işletme haklarıyla ilgili ihaleyi, 135.500.000 liralık teklif veren Tayfurlar Enerji Elektrik Üretim AŞ kazandı. 

Tayfurlar Enerji AŞ sözleşme imzalamaktan imtina eder veya diğer yükümlülüklerini yerine getirmezse, teminatı ÖİB lehine gelir kaydedilecek ve Girlevik II Mercan HES’in işletme hakkı; 135.250.000 TL ile en yüksek ikinci teklifi veren Mila Enerji AŞ & Ölmez İnşaat Elektrik Taahhüt Sanayi Ticaret Ltd. Şti. & Biroğlu İnşaat AŞ Ortak Girişim Grubuna verilecek. 

Mila, Ölmez ve Biroğlu Ortak Girişim Grubu da sözleşme imzalamaktan imtina ederse ya da diğer yükümlülüklerini yerine getirmezse teminatları irat kaydedilecek ve ihale iptal edilecek.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler