1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Girne’de ‘Yenilenebilir Enerji Kaynakları Sempozyumu’

Girne’de ‘Yenilenebilir Enerji Kaynakları Sempozyumu’

Enerji Günlüğü - Kıbrıs “Yenilenebilir Enerji Kaynakları Sempozyumu” (YEKSEM) 4-6 Ekim tarihlerinde Girne’deki Acapulco Otel’de gerçekleşecek. Kıbrıs...

Girne’de ‘Yenilenebilir Enerji Kaynakları Sempozyumu’

Enerji Günlüğü - Kıbrıs “Yenilenebilir Enerji Kaynakları Sempozyumu” (YEKSEM) 4-6 Ekim tarihlerinde Girne’deki Acapulco Otel’de gerçekleşecek. 

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (KTMMOB) bağlı Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) ile Makina Mühendisleri Odası'nın (MMO) ortak düzenleyeceği “Yenilenebilir Enerji Kaynakları Sempozyumu” (YEKSEM) 4 Ekim Cuma günü Girne'de başlıyor.

‘Altın Sponsor’luğunu Kuzey Kıbrıs Turkcell ve AKSA’nın, “Gümüş Sponsor”luğunu Kıymet Trading ve Elparts Enterprises Ltd.’ninyaptığı ve Togaylar Ltd. ve Cabacaba Yenilenebilir Enerji Sistemleri’nin “Sponsor” olarak destek verdiği YEKSEM 2013’ü Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı ile Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu destekledi. Sempozyum’un toplam maliyeti ise, yaklaşık 120 bin TL olarak açıklandı.

İki panel ve 15 oturumun düzenleneceği Sempozyumda, yenilenebilir enerji kaynakları konusunda bilgi oluşturmak ve yenilenebilir kaynakların ülkede hayata geçirilmesine katkı sunmak hedefleniyor.

Panel Programı

İlk gün “Dünyada Enerji Politikaları ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları” konulu paneldeki tüm konuşmacılar yurt dışından gelecek.

İkinci gün gerçekleşecek 2. panelin konusu ise, “Güneş Enerjisi; Dün, Bugün ve Yarın” olacak. Panelde yurt dışından gelenlerle birlikle ülkedeki akademisyenler de görev alacak.

YEKSEM 2013’e çağrılı konuşmacı olarak DAÜ eski Rektörü Prof. Dr. Halil Güven katılacak. Güven, “Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Net Sıfır Enerji Binalar” konusunu işleyecek.

Önceki ve Sonraki Haberler