1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Gittigidiyor’a Yeşil Ofis Sertifikası

Gittigidiyor’a Yeşil Ofis Sertifikası

E-ticaret sitesi GittiGidiyor, WWF Türkiye’nin (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) Yeşil Ofis Programı’nı başarıyla tamamlayarak, “Yeşil Ofis Sertifikası” aldı. 

Gittigidiyor’a Yeşil Ofis Sertifikası

Enerji Günlüğü - E-ticaret sitesi GittiGidiyor, WWF Türkiye’nin (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) Yeşil Ofis Programı’nı başarıyla tamamlayarak, “Yeşil Ofis Sertifikası” aldı. 

Bir eBay şirketi olan GittiGidiyor, iki yıldır çalışanlarının da katkısıyla ofis içinde hayata geçirilen geri dönüşüm programıyla WWF-Yeşil Ofis Sertifikası alan ilk eBay ofisi oldu.

GittiGidiyor çalışanlarının gönüllülük esasına dayalı oluşturduğu “Back to Green” çalışan grubu tarafından yürütülen Yeşil Ofis Programı, ofis genelinde yeniden düzenlenen alanlarla tasarruf ve geri dönüşüm uygulamalarını hayata geçirdi. Elektrik, kağıt ve su tüketimiyle ilgili tüm süreçler tekrar gözden geçirilerek program kapsamında kriterlere uygun olacak şekilde yenilendi.

Konuyla ilgili açıklama yapan GittiGidiyor Genel Müdürü ve eBay MENA Bölge Direktörü Öget Kantarcı, doğal kaynaklar üzerindeki çevresel etkilerini azaltan bir kurum olmaktan gurur duyduklarını belirtti. Yaşanabilir bir dünya için her kurumun sürdürülebilirliği görev olarak kabul etmesi gerektiğini vurgulayan Kantarcı, “Sürdürülebilirlik konusunun, içinde bulunduğumuz dönemin en önemli gündem maddesi olarak kurumların ve toplumun ajandasında yer alması gerekiyor. Üzerinde yaşadığımız dünyayı korumak ve gelecek nesillere sağlıklı bir dünya bırakmak hepimizin borcu. GittiGidiyor olarak gerekli önlemleri alarak üzerimize düşenin en iyisi yapmaya her zaman hazırız. Bu konudaki duyarlılığımızın belgelenmiş olmasından dolayı çok mutluyuz” dedi. 

ELEKTRİK SU PLASTİK VE KAĞIT TÜKETİMİ AZALTILDI

Program kapsamında tek kullanımlık plastikler kaldırıldı ve genel plastik tüketiminde yüzde 30 iyileşme sağlandı. Kağıt kullanımında işe giriş sürecindeki basılı malzemelerin kullanımının azaltılmasıyla yüzde 45, tek kullanımlık kağıt bardakların kaldırılmasıyla yüzde 69 azalma oldu. Enerji tasarrufu için ofis içinde tüm aydınlatmalarda LED dönüşümü yapılarak floresan ampulden LED aydınlatmaya geçildi. Ofis içi aydınlatma ve ısıtma-soğutma sistemleri otomasyonu yapılarak aydınlatma ve iklimlendirme programları hafta içi ve hafta sonu çalışma saatlerine göre düzenlendi. Sensörlü musluklar, susuz pisuarlar ve ofis içinde arıtma su kullanımı ile de su tasarrufu sağlandı.

Önceki ve Sonraki Haberler