1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. GittiGidiyor’un elektriği rüzgardan

GittiGidiyor’un elektriği rüzgardan

e-ticaret sitesi GittiGidiyor, Aksa Elektrik ile yaptığı işbirliği ile elektrik ihtiyacının tamamını rüzgar enerjisinden karşılayacak. 

GittiGidiyor’un elektriği rüzgardan

Enerji Günlüğü - e-ticaret sitesi GittiGidiyor, Aksa Elektrik ile yaptığı işbirliği ile elektrik ihtiyacının tamamını rüzgar enerjisinden karşılayacak. 

Aksa Elektrik’le gerçekleştirdiği iş birliğiyle yıllık 500 MW’lık elektrik tüketiminin tamamını yenilenebilir enerji kaynaklarından temin edecek olan GittiGidiyor, Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası (I-REC) almaya hak kazandı.

Ofisindeki elektriğini tamamen yenilenebilir kaynaklardan elde etme konusunda attığı adımla yıllık 500 MW’lık tüketiminin tamamını rüzgâr enerjisinden karşılayacak. Böylece yıllık 246 bin ton karbondioksit salımını engelleyecek ve 600’e yakın ağacın kesilmesine engel olacak.

“SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ODAKLI ÇALIŞMALARA HIZ VERDİK”

GittiGidiyor Genel Müdürü ve eBay MENA Bölge Direktörü Öget Kantarcı, sürdürülebilirlik odaklı çalışmalara hız verdiklerini belirtti. Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmanın herkesin ortak sorumluluğu olduğuna dikkat çeken Kantarcı, “2020 yılında WWF Türkiye’nin (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) programını başarıyla tamamlayarak “Yeşil Ofis Sertifikası” alan ilk eBay ofisi olduk. Şubat 2021’de sorumlu üretim ve sorumlu tüketim konusunda ortak bilinç oluşmasına katkı sunmak üzere sivil toplum kuruluşları iş birliğiyle “Gitmesine İzin Verme” projemizi hayata geçirdik. Son olarak, Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası (I-REC) alarak çevreye ve doğaya katkı sağlamaktan dolayı çok mutluyuz’’ dedi.

“YEŞİL ELEKTRİK KULLANIMININ ÖNÜNÜ AÇTIK”

Aksa Elektrik Genel Müdürü Murat Kirazlı ise yaptığı değerlendirmede, 2020 yılında başladıkları yeşil enerji tedarikiyle tamamen yenilenebilir kaynaklardan elde edilen elektrik kullanımının önünü açtıklarını kaydetti. Kirazlı, hem Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası (I-REC) hem de diğer karbon azalttım sertifikaları ile kurumların çevresel sürdürülebilirlik politikalarına destek olmaya devam edeceklerini ve her zaman müşterilerine özel katma değerli, projeleri üretmeyi hedeflediklerini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler