1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Glencore Avrupa'da EV batarya geri dönüşüm merkezi kuracak

Glencore Avrupa'da EV batarya geri dönüşüm merkezi kuracak

Küresel madencilik şirketi Glencore, hızla büyüyen elektrikli araç sektöründen daha fazla pay almak amacıyla Li-Cycle ortaklığıyla İtalya’da batarya geri dönüşüm tesisi kuracak.

Glencore Avrupa'da EV batarya geri dönüşüm merkezi kuracak

Enerji Günlüğü - Madencilik devi Glencore batarya geri dönüşüm işine giriyor. Şirket, İtalya’da Avrupa'nın en büyük batarya geri dönüşüm tesisini kurmayı planlıyor.  

İsviçre merkezli emtia ticareti ve madencilik şirketi Glencore, elektrikli araçlara geçişle birlikte doğal kaynaklar alanındaki faaliyetlerini büyütmek amacıyla Avrupa'nın en büyük batarya geri dönüşüm tesisini kurmayı planladıklarını açıkladı. İtalya'da olacak tesisin, lityum iyon pillerin geri dönüşümünü sağlayan Kanada merkezli Li-Cycle ortaklığında 2027 yılına kadar tamamlanması planlanıyor. Tesisin yılda 50.000 ila 70.000 ton batarya geri dönüşümü kapasitesine sahip olması planlanıyor. 

Ortaklık, en büyük hammadde ticareti yapan şirketler grubu Glencore’un İtalya Portovesme’de mevcut bir tesisini batarya geri dönüşümünde lityumun yanı sıra nikel ve kobaltın en büyük kaynağı olacak şekilde yeniden tasarlayarak hızlı bir şekilde bir Avrupa geri dönüşüm merkezi kuracaklar.

Önceki ve Sonraki Haberler