1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Glencore, Chevron hisselerini satın alıyor

Glencore, Chevron hisselerini satın alıyor

Enerji Günlüğü - İsviçre merkezli madencilik şirketi Glencore, Amerikan Chevron'un Güney Afrika’daki yüzde 75 ve Botsvana'daki hisselerinin tamamını...

Glencore, Chevron hisselerini satın alıyor

Enerji Günlüğü - İsviçre merkezli madencilik şirketi Glencore, Amerikan Chevron'un Güney Afrika’daki yüzde 75 ve Botsvana'daki hisselerinin tamamını satın alacak.

Anglo-İsveç madencilik şirketi Glencore, 973 milyon dolar tutarındaki Chevron'un Güney Afrika ve Botsvana varlıklarını, yerel yatırımcı Off the Shelf Investments Fifty Six (RF) Proprietary (OTS)'den satın almaya karar verdiğini açıkladı.

Anlaşmaya göre Glencore, Chevron Güney Afrika hisselerinin (Chevron SA) % 75’ini ve Chevron Botsvana Proprietary (Chevron Botswana) hisselerinin % 100’ünü alacak. Chevron SA'nın Güney Afrika hisselerinin geri kalan % 25'lik kısmı Black Economic Empowerment hissedarları ve çalışanların güvenini kazanmış bir şirket tarafından korunacak.

Glencore, Cape Town'da günlük 100.000 varil petrol işleme kapasiteli rafineri ve Durban'da bir gres yağ fabrikası dahil hisselerin sahibi oldu. Glencore ayrıca Güney Afrika ve Botsvana'da 820 benzin istasyonuna, petrol depolama tesislerine ve 220 market merkezine sahip olacak. Glencore'un satın alım işleminin 2018 ortasında sonuçlanması bekleniyor.

Dünya ham petrol ve ürünleri ticaretindeki payını %25 artıran Glencore, bu alanda Vitol’un arkasından ikinci sırada bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler