1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Glencore Japon şirketlerle kömür anlaşmasına vardı

Glencore Japon şirketlerle kömür anlaşmasına vardı

Enerji Günlüğü - İsviçre merkezli maden şirketi Glencore’un, Avustralya termal kömür satışı için Japon elektrik şirketleri ile anlaşmaya vardığı...

Glencore Japon şirketlerle kömür anlaşmasına vardı

Enerji Günlüğü - İsviçre merkezli maden şirketi Glencore’un, Avustralya termal kömür satışı için Japon elektrik şirketleri ile anlaşmaya vardığı bildirildi. 

İsviçre merkezli dünyanın en büyük hammadde ticareti yapan şirketler grubu Glencore International AG’nin, bugüne kadar alışılmadık derecede seyreden sıcaklarla boğuşan ve elektrik ihtiyacı artan Japonya’da  bazı elektrik şirketleriyle kömür satışı konusunda anlaşmaya vardığı belirtiliyor. Piyasa kaynaklarına göre anlaşma 2018-2019 mali yılı için ton başına 110 dolar üzerinden yapıldı. Geçen yıl taraflar Nisan 2017-Mart 2018 için ton başına 84,97 dolar referans fiyat üzerinden anlaşmıştı.

Glencore yetkilileri konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmazken, anlaşmanın Japon elektrik şirketi Shikoku Electric Power ile imzalandığı kaydediliyor. Ayrıca kesin olmamakla birlikte başka bir şirket ile daha anlaşmanın sonlandırılmasının büyük olasılık olduğu kaydediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler