1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Glencore, Kolombiya’daki kömür sahasının tek sahibi oluyor

Glencore, Kolombiya’daki kömür sahasının tek sahibi oluyor

Küresel madencilik şirketi Glencore, Kolombiya’daki Cerrejon kömür ocağında ortakları BHP ve Anglo American'ın tüm hisselerini 588 milyon dolara satın alıyor. 

Glencore, Kolombiya’daki kömür sahasının tek sahibi oluyor

Enerji Günlüğü - Küresel madencilik şirketi Glencore, Kolombiya’daki Cerrejon kömür ocağında ortakları BHP ve Anglo American'ın tüm hisselerini 588 milyon dolara satın alıyor. 

İsviçre merkezli dünyanın en büyük hammadde ticareti şirketi Glencore, Kolombiya'daki Cerrejon kömür madenindeki ortakları BHP ve Anglo American'ın tüm hisselerini satın almak için anlaşmaya vardığını açıkladı. 

Glencore yaptığı açıklamada ortaklarının %33,3’er hisselerini aynı şartlarda aldığını bildirdi. Açıklamada satın alma işleminin 31 Aralık 2020 tarihinden itibaren geçerli olacağı ve toplam satın alma bedelinin 588 milyon dolar olduğu belirtildi. 

Anglo American da yaptığı açıklamada %33,3 hissesini Glencore'a satışının toplam 294 milyon dolara gerçekleştiğini bildirdi. Aynı şekilde BHP de satışla ilgili açıklama yaptı. Satın alma işlemlerinin değişik düzenleme kurullarının onayına ve birbirlerine koşullu bağlı olduğu kaydedildi.

EMİSYON AZALTMA HEDEFİNİ ARTTIRDI

Glencore bu satın almaya rağmen iklim hedeflerini daha da sıkılaştırdığını belirtti. Şirket bu kapsamda orta vadeli mutlak toplam emisyon azaltma hedefini 2035 yılına kadar 2019 seviyelerine göre %40'tan %50'ye çıkaracak. Ayrıca 2026 yılına kadar 2019 seviyelerine göre %15 emisyon azaltma hedefini içeren yeni bir kısa vadeli hedef açıklayacak. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler