1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Glencore Mangoola kömür madenini genişletecek

Glencore Mangoola kömür madenini genişletecek

Küresel madencilik şirketi Glencore, Avustralya’daki Mangoola kömür madeninde kömür üretimini sekiz yılda 52 milyon ton arttıracak.

Glencore Mangoola kömür madenini genişletecek

Enerji Günlüğü - Küresel madencilik şirketi Glencore, Avustralya’daki Mangoola kömür madeninde kömür üretimini sekiz yılda 52 milyon ton arttıracak.

İsviçre merkezli dünyanın en büyük hammadde ticareti şirketi Glencore, Avustralya Upper Hunter Vadisi’nde bulunan Mangoola kömür madenini genişletecek. Aborijin kültürel mirasını tehdit ettiği ve çevre etkileri nedeniyle eleştirilere neden olan genişleme projesi kapsamında sahadan sekiz yıl içinde çıkarılan kömür miktarı 52 milyon ton artacak. Sahadaki operasyonlar Aralık 2030'da durdurulacak.

EYALET YÖNETİMİNDEN ONAY

Şirketin genişletme projesi Avustralya New South Wales Eyalet Planlama Komisyonu tarafından onaylandı. Projeye, diğerlerinin yanı sıra hava kalitesi, biyolojik çeşitlilik, sera gazı emisyonları, su kaynakları üzerindeki etkiler ve Aborijin kültürel mirası ile ilgili endişeler nedeniyle itiraz ediliyordu. 

Komisyon yaptığı açıklamada, çevre etkilerinin mevcut politika ve düzenleyici çerçeve kapsamında dengeli olduğunu ve projenin yerel bölge, Hunter bölgesi ve NSW için net pozitif sosyal ve ekonomik faydalar sağlayacağını tespit ettiklerini belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler