1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Glencore ve Li-Cycle’dan batarya geri dönüşümünde işbirliği

Glencore ve Li-Cycle’dan batarya geri dönüşümünde işbirliği

İsviçre merkezli madencilik ve emtia ticareti devi Glencore, Lityum-iyon batarya geri dönüşüm girişimi Li-Cycle’a hurda lityum-iyon bataryaları tedarik edecek.

Glencore ve Li-Cycle’dan batarya geri dönüşümünde işbirliği

 

Enerji Günlüğü - Lityum-iyon batarya geri dönüşüm girişimi Li-Cycle, madencilik devi Glencore'dan 200 milyon dolar yatırım aldı.

Elektrikli araç kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte bataryaların geri dönüştürülmesi önem kazanıyor. Kanada merkezli batarya geri dönüşüm girişimi Li-Cycle ve İsviçre merkezli dünyanın en büyük hammadde ticareti şirketi Glencore bu konuda önemli bir işbirliğine imza attı. Lityum-iyon batarya geri dönüşüm girişimi Li-Cycle, Glencore ile 200 milyon dolar değerinde bir işbirliği anlaşması imzaladı. Anlaşmanın Temmuz ayına kadar tamamlanması planlanıyor. 

Anlaşmaya göre Glencore, Li-Cycle'a geri dönüştürmesi için araç bataryası ve benzeri hurda materyali de tedarik edecek. 

Li-Cycle, Kuzey Amerika çevresinde birkaç geri dönüşüm tesisi inşa ediyor. Şirket, Glencore'dan aldığı yatırımı da bu projeler ve diğer kurumsal amaçlar için kullanacak. Glencore ayrıca Li-Cycle'a sülfürik asit tedarik etmeyi kabul etti ve şirket, Li-Cycle'ın geri dönüşüm süreci sırasında üretilen belirli metalleri de satın alacak. Li-Cycle yakın zamanda LG'den 50 milyon, Koch Industries'den ise 100 milyon dolar yatırım almıştı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler