1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Glencore'un kömür üretimi ilk yarıda yüzde16 düştü

Glencore'un kömür üretimi ilk yarıda yüzde16 düştü

Küresel madencilik şirketi Glencore'un kömür üretimi yılın ilk altı ayında yüzde 16 oranında düştü.

Glencore'un kömür üretimi ilk yarıda yüzde16 düştü

Enerji Günlüğü - Küresel madencilik şirketi Glencore'un kömür üretimi yılın ilk altı ayında yüzde 16 oranında düştü.

İsviçre Baar merkezli dünyanın en büyük hammadde operasyonlarını yöneten şirketi Glencore tarafından bugün yapılan açıklamada, 2021'in ilk yarısında yaşanan faaliyetlerin askıya alınması gibi sebeplerden ötürü şirketin bu dönemde kömür üretiminin bir önceki yıla göre %16 düşüşle 48,7 milyon ton olduğu bildirildi. 

Glencore geçen yıl Mart ayından bu yana Kolombiya'da, Prodeco birimindeki faaliyetlerini askıya aldı. Ocak-Haziran 2020'de burada 3,8 milyon ton kömür üretmişti. Bu yılın başlarında, "zorlu piyasa koşullarını" öne sürerek birimden ayrılma planlarını açıklayan şirket, BHP ve Anglo American ile birlikte sahip olduğu Kolombiya'daki Cerrejon'da ise üretimini %33 artırdı ve 3,6 milyon ton düzeyine çıkardı. 

Glencore'un Avustralya portföyündeki termal ve yarı yumuşak kömür üretimi ise %15 düşüşle 30,2 milyon tona geriledi. Şirketin Güney Afrika'daki ihracat amaçlı termal kömür üretimi ise uygun ihracat fiyatları nedeniyle %7 artarak 7,7 milyon tona yükseldi. Bu artışa rağmen, iç pazar için toplam Güney Afrika üretimi %38 düşüşle 3,1 milyon tona geriledi. Termal kömür, Glencore'un toplam kömür üretiminin yaklaşık %86'sını oluşturuyor. 

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler