1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Global doğal gaz üretimindeki artış hız kesti

Global doğal gaz üretimindeki artış hız kesti

Enerji Günlüğü - Global doğal gaz üretimi 2016 yılında bir önceki yıla göre sadece yüzde 0.8 oranında artış kaydetti.Global doğal gaz üretimi 2009...

Global doğal gaz üretimindeki artış hız kesti

Enerji Günlüğü - Global doğal gaz üretimi 2016 yılında bir önceki yıla göre sadece yüzde 0.8 oranında artış kaydetti.

Global doğal gaz üretimi 2009 ekonomik krizinden bu yana artış kaydediyor. Ancak IEA verilerine göre 2016 yılındaki artış son derece düşük gerçekleşti. 2016 yılında doğal gaz üretimi bir önceki yıla göre sadece yüzde 0.8 artışla 3613 milyar metreküp olarak gerçekleşti. 

OECD ülkelerinde üretim artışı Avustralya’daki artış sayesinde yüzde 0.4 ile sınırlı kalırken, Amerika ve OECD Avrupa ülkelerinde azaldı. OECD ülkesi olmayan ülkelerden Rusya ve Özbekistan’daki üretim artışı Türkmenistan, Romanya ve Kazakistan’daki üretim düşüşlerini dengeledi. 

Gaz İhraç Eden Ülkeler Forumu (GECF) üyesi ülkelerden Rusya, İran ve Cezayir’deki üretim artışları dikkat çekti. GECF ülkeleri OECD ülkelerinin biraz üzerinde üretim yaptılar. Bu iki organizasyona da dahil olmayan ülkelerden Suudi Arabistan, Çin, Arjantin, Malezya ve Peru en büyük üretim artışı yaşayan ülkeler oldu ve global doğal gaz pazarındaki payları yüzde 26.5’a çıktı. 

 
Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler