1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Global Enerji halka açılıyor

Global Enerji halka açılıyor

Enerji Günlüğü - Işıklar Enerji ve Yapı Holding'in yüzde 22 oranında iştiraki olan Global Enerji halka arz sürecine giriyor.Halen İMKB'de IEYHO koduyla...

Global Enerji halka açılıyor

Enerji Günlüğü - Işıklar Enerji ve Yapı Holding'in yüzde 22 oranında iştiraki olan Global Enerji halka arz sürecine giriyor.
Halen İMKB'de IEYHO koduyla işlem görmeyi sürdüren Işıklar Enerji ve Yapı Holding'in yüzde 22'lik iştiraki olan Çorlu merkezli Global Enerji halka açılmaya hazırlanıyor. Şirketin halka açılma amacıyla esas sözleşme değişiklikleri ile kayıtlı sermaye sistemine geçiş ve kayıtlı sermaye tavanının 250 milyon TL olarak belirlenmesi talepleri SPK tarafından olumlu karşılandı.
Halka arz için gerekli altyapısal hazırlıkları tamamlanan Global Enerji’nin, 2012 sonuna dek halka arz izni için SPK'ya başvurması öngörülüyor. Global Enerji halka arz sonrası lisansını almaya hak kazandığı İstanbul Pendik'teki 14.9 MW'lık HES projesini hayata geçirmeyi ve üretim kapasitesini artırmayı hedefliyor.

BÖLGESEL İHTİYACA YÖNELİK ELEKTRİK
Tekstil ve turizm sektörlerinden köklü şirketlerin bir araya gelerek 2002 yılında kurdukları Global Enerji Elektrik Üretimi A.Ş., 2005'ten bu yana iki ünitede doğalgazdan elektrik üretiyor. Şirket, dünyadaki örneklerine benzer şekilde, ülke çapında elektrik tedariği yapan büyük santraller yerine ihtiyaç bulunan bölgelerde orta ölçekli santraller kurarak çevredeki işletmelerin elektrik ihtiyacını karşılıyor. Öte yandan işletmelere sıcak su ve buhar da sağlayabiliyor. Global Enerji ayırca 2011'den bu yana serbest tüketiciye de hizmet sunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler