1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Global petrol piyasası yeniden dengeleniyor

Global petrol piyasası yeniden dengeleniyor

Enerji Günlüğü - IEA Enerji Piyasaları ve Güvenlik Direktörü Keisuke Sadamori, global petrol piyasasının yeniden dengelenmekte olduğununu söyledi.Uluslararası...

Global petrol piyasası yeniden dengeleniyor

Enerji Günlüğü - IEA Enerji Piyasaları ve Güvenlik Direktörü Keisuke Sadamori, global petrol piyasasının yeniden dengelenmekte olduğununu söyledi.

Uluslararası Enerji Ajansı'nın (IEA) Enerji Piyasaları ve Güvenlik Direktörü Keisuke Sadamori, global petrol piyasasının yeniden dengelenmekte olduğununu, bununla birlikte yüksek stoklar ve ABD'deki güçlü üretimin OPEC'in üretim kısıntısının ve Asya'da büyüyen talebin etkilerini dnegelemekte olduğunu bildirdi. 

 "OPEC ve bazı OPEC dışı üreticilerin üretimi kısma anlaşmasına uyum oldukça iyi görünüyor. Ancak ABD'de kaya gazı sondaj çalımalarının arzıve stokları hızla artıracağı endişeleri devam ediyor" diyen Sadamori, bu nedenle petrol piyasaların yeniden dengeleneceğini kaydetti.

Petrole olan talebin büyümesinde Asya'nın öncülük etmesini beklediğini ifade eden Sadamori, "Çok güçlü talep büyümesi ve düşen arz Asya kıtasında ithalat zorunluluğunu artıracak. Asya ülkelerinin ayrıca büyüyen talebe yanıt vermek için rafineri kapasitelerini artırması gerekecek" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler