1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Global petrol piyasasında arz fazlası düştü

Global petrol piyasasında arz fazlası düştü

Enerji Günlüğü - Global petrol piyasasında arz fazlasının Kasım ayında, Ocak 2017'deki 340 milyon varilden 37 miyon varile düştüğü kaydedildi.Suudi...

Global petrol piyasasında arz fazlası düştü

Enerji Günlüğü - Global petrol piyasasında arz fazlasının Kasım ayında, Ocak 2017'deki 340 milyon varilden 37 miyon varile düştüğü kaydedildi.

Suudi Arabistan'ın OPEC temsilcisi Adeeb al-Aama, Kuveyt'te düzenlenen Arap Petrol İhracatçısı Ülkeler toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, global petrol piyasasında arz fazlasının 2018 yılı Kasım ayında, Ocak 2017'deki 340 milyon varilden 37 milyon varile düştüğünü hesapladıklarını bildirdi. 

ARZ KISINTISI YETERLİ OLMAZSA OPEC+ YENİDEN KESİNTİ YAPAR

Öte yandan Birleşik Arap Emirlikleri Enerji Bakanı Suhail al Mazrouei, global petrol arzının 1,2 milyon varil/gün azaltılması yönündeki kararın 2019'da petrol piyasasında dengenin sağlanması için yeterli olmaması halinde, OPEC ve müttefiklerinin olağanüstü bir toplantı düzenleyeceklerini ve dengeyi sağlamak için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi. Mazrouie, "Üretim kısıntısı anlaşmasını uzatmak problem olmaz. Eğer 1,2 milyon varil yeterli olmaz ise, yeniden bir ayara geliriz ve ne kadar yeterli ise o kadar kesinti yaparız" diye konuştu.

IRAK ÜRETİM KISINTISI UZATMASINA İSTEKLİ

Irak Petrol Bakanı Thamir Ghadhban ise, arz kısıntısı anlaşması için Nisan ayında yapılacak gözden geçirmede anlaşmanın uzatılmasına şimdiden istekli olduklarını söyledi. Ghadhban, üretim kısıntısı kararının yineleneceği konusunda Suudi Arabistan Enerji Bakanı Falih'e katıldığını belirtirken, Irak'ın petrol fiyatlarını izleyeceğini ve üretim kısıntısı kararına zaman içinde nasıl tepki verildiğine bakacağını da vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler