1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Global Yatırım Mardin’deki GES’inin kısmi geçici kabulünü aldı

Global Yatırım Mardin’deki GES’inin kısmi geçici kabulünü aldı

Global Yatırım Holding, Mardin’de kurduğu 9MW’lık (10,8 MWp) güneş enerjisi santralinin kısmi geçici kabulünü tamamladı.

Global Yatırım Mardin’deki GES’inin kısmi geçici kabulünü aldı

Enerji Günlüğü - Global Yatırım Holding, Mardin’de kurduğu 9MW’lık (10,8 MWp) güneş enerjisi santralinin kısmi geçici kabulünü tamamladı.

Biyokütle enerji yatırımcısı Global Yatırım Holding, portföyünü Mardin’de gerçekleştirdiği ilk güneş enerjisi santrali yatırımı ile çeşitlendirerek büyüttü. Holding’in iştiraki Ra Solar, 9MW’lık (10,8 MWp) güneş enerjisi santralinin kısmi geçici kabulünü tamamladı.

SANTRAL 7 BİN 500 KONUTUN ELEKTRİK İHTİYACINI KARŞILAYACAK

Ra Solar’ın yılda 20 milyon kilovatsaat (KWh) enerji üreterek 7.500 konutun elektrik ihtiyacını karşılaması hedefleniyor. Mardin’deki santralin 2020 yılı itibarıyla 10 yıl süreyle Yenilenebilir Enerji Kaynaklarını Destekleme Mekanizması’na (YEKDEM) yararlanması ve KWh başına 13,3 ABD sentlik tarifeden elektrik satması öngörülüyor. 

Global Yatırım Holding’in portföyünde bulunan santrallerin kurulu gücü Ra Solar ile birlikte 92,3 MW’a yükseliyor. Kurulu gücün 38,2 MW’ı temiz ve yenilenebilir enerjiden geliyor.

TEİAŞ, güneş enerjisine dayalı üretim tesisi kurmak üzere yapılan önlisans başvurularının 2. paket yarışmasında Siirt, Batman, Mardin bölgesini 2015 yılında RA Solar Enerji kazanmıştı. 

PORTFÖYÜ GELİŞTİRMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ

Temiz ve yenilenebilir enerjinin, liman işletmeciliği ve varlık yönetiminin yanı sıra üç stratejik yatırım alanları arasında yer aldığını vurgulayan Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, şunları söyledi: “Ülkemizin enerjide dışa bağımlılığını azaltmak için yenilenebilir kaynaklardan üretime yatırım yaparak ekonomiye katkı sağlamayı hedefliyoruz. Temiz ve yenilenebilir olduğu kadar verimli enerji çözümlerine odaklanıyoruz. Kaynak ve coğrafya olarak çeşitlendirilmiş ve dengeli bir elektrik üretimi portföyü kurmak için çalışıyoruz. Stratejimiz, uzun vadeli, cazip, garantili tarifeler aracılığıyla yenilikçi yeşil enerji çözümleri geliştirmek. Çeşitli coğrafyalarda liman iş kolumuz sayesinde edindiğimiz ilişkilerimizi de kullanarak yenilenebilir enerji portföyümüzü yeni projeler veya satın almalarla geliştirmeyi sürdüreceğiz.”

EN UYGUN ÜÇÜNCÜ COĞRAFYA

Türkiye’nin güneş ışınımı açısından avantajlı bir coğrafi konuma sahip olduğuna dikkat çeken Global Yatırım Holding Enerji ve Madencilik CEO’su Atay Arpacıoğulları, “Ülkemizin güneş enerjisinden elektrik üretimi için Fas ve ABD'nin ardından en uygun üçüncü coğrafyaya sahip olduğu kabul ediliyor. Dış pazarlarda olgunlaşmış olmasına karşın Türkiye’de toplam üretimin sadece yüzde 3’ünü oluşturan güneş enerjisi, geliştirilme potansiyelini koruyor” şeklinde konuştu.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler