1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. GM ABD'de elektrikli araç üretimini arttıracak

GM ABD'de elektrikli araç üretimini arttıracak

ABDli otomotiv şirketi General Motors, ABD'nin Michigan Eyaleti’nde elektrikli kamyon fabrikası ve pil üretimi tesisleri için 7 milyar dolar yatırım yapacak.

GM ABD'de elektrikli araç üretimini arttıracak

Enerji Günlüğü - GM, ABD’de elektrikli araç üretimini arttırmak için Michigan Eyaleti’nde elektrikli kamyon fabrikası ve pil üretimi tesisleri kuracak . 

ABD'deki en büyük otomobil üreticisi General Motors (GM), 2024 yılında elektrikli araç üretimine başlama hedefi doğrultusunda ABD'nin Michigan Eyaleti’nde elektrikli kamyon fabrikası ve pil üretimi tesisleri için 7 milyar dolar yatırım yapacağını açıkladı. 

Açıklamada merkezin 4 bin kişiye istihdam yaratacağını belirten GM, 2.8 milyon metrekarelik tesiste saha hazırlıklarına bu yaz başlanacağını kaydetti. ABD’deki elektrikli araç üretme kapasitesinin merkez sayesinde önemli ölçüde artması bekleniyor.

GM, 2,8 milyon metrekarelik tesiste saha hazırlıklarının bu yaz başlanacağını ve 2024 yılında üretim tesislerinin açılmasının planlandığını belirtti. Michigan Eyaleti, GM'ye 824 milyon dolarlık ekonomik teşvik sağlıyor. 

Şirket, karbon emisyonunu azaltma hedefi doğrultusunda 2035 yılına kadar benzinli araç üretimini aşamalı olarak durdurmayı hedefliyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler