1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. GM elektrikli araç batarya hücresi geliştirme merkezi açacak

GM elektrikli araç batarya hücresi geliştirme merkezi açacak

General Motors, ABD’nin Michigan Eyaleti’nde elektrikli araçların sürüş menzilini arttırmak amacıyla batarya hücresi geliştirme merkezi açacak.

GM elektrikli araç batarya hücresi geliştirme merkezi açacak

Enerji Günlüğü - General Motors, ABD’nin Michigan Eyaleti’nde elektrikli araçların sürüş menzilini arttırmak amacıyla batarya hücresi geliştirme merkezi açacak.

ABD'li otomobil üreticisi General Motors (GM), maliyeti düşürmek ve elektrikli araçların sürüş menzilini artırmasına destek olmak amacıyla Michigan Eyaleti’nin güneydoğusunda bir batarya hücresi geliştirme merkezi açacağını duyurdu. 

GM’nin batarya teknolojisini geliştirmesinde kilit rol oynayan ve 2018 yılında kanserden ölen eski yönetici Bill Wallace’ın adını taşıyacak olan Merkezin 2022 yılının son çeyreğinde prototip oluşturmaya başlaması bekleniyor. Merkezde geniş formatlı, prototip lityum-metal pil hücreleri oluşturmanın yanı sıra silikon ve katı hal teknolojileri geliştirilebilecek. Ayrıca batarya tesislerinde kullanılmak üzere yeni üretim yöntemleri geliştirilecek.

General Motors, 2035 yılına kadar tüm hafif araçlarda sıfır emisyon hedeflediğini duyurmuştu. Şirket ayrıca 2025 yılına kadar elektrikli ve otonom araçlara 35 milyar dolar harcayacağını belirtmişti.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler