1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. GM elektrikli araç fiyatını ucuzlattı

GM elektrikli araç fiyatını ucuzlattı

General Motors, Cadillac’ın ilk elektrikli aracı olan Cadillac Lyriq’in Çin’deki başlangıç fiyatlarında %14 civarında indirime gitti. 

GM elektrikli araç fiyatını ucuzlattı

Enerji Günlüğü - General Motors, Cadillac’ın ilk elektrikli aracı olan Cadillac Lyriq’in Çin’deki başlangıç fiyatlarında %14 civarında indirime gitti. 

ABD merkezli otomobil üreticisi General Motors (GM), küresel araç üreticilerinin baskı altında olduğu bu dönemde, elektrikli araç fiyatlarında yeni bir indirim dalgasında Volkswagen’i takip ederek, Cadillac Lyriq’in Çin’deki başlangıç fiyatlarında %14 civarında indirime gitti. 

İndirimle birlikte elektrikli lüks crossoverin fiyatı 60 bin 800 dolardan 52 bin 500 dolara düştü. Fiyat indirimine ek olarak GM, Ağustos sonundan önce Çin'de depozit yatıran Lyriq alıcıları için yaklaşık 2.500 dolarlık bir indirim de sunuyor.

Fiyat ve sunulan özellikler konusunda artan rekabetin, elektrikli araç satışlarını etkilediği ve sektör bazında karlılığı tehdit ettiği bu dönemde, Tesla’nın Çin’deki satış fiyatlarında indirime gittiği Ocak ayından bu yana, iki düzine kadar araç üreticisi de kendi ürün fiyatlarında indirime gitti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler