1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. GM elektrikli araçlara 35 milyar dolar yatırım yapacak

GM elektrikli araçlara 35 milyar dolar yatırım yapacak

Amerikan otomobil üreticisi General Motors (GM), 2025’e kadar elektrikli ve otonom araçlara 35 milyar dolar yatırım yapacak.

GM elektrikli araçlara 35 milyar dolar yatırım yapacak

Enerji Günlüğü - Amerikan otomobil üreticisi General Motors (GM), 2025’e kadar elektrikli ve otonom araçlara 35 milyar dolar yatırım yapacak.

ABDli otomobil şirketi General Motors (GM), elektrikli ve otonom araçlara yatırım harcamalarını üçüncü kez güncelleyerek arttırdı. 2025 yılına kadar elektrikli araçlara 35 milyar dolar yatırım yapacağını ve inşası devam eden iki fabrikasına ek olarak ABD’de iki batarya fabrikası daha kurmayı hedeflediğini duyurdu.

Geçtiğimiz yılın başlarında, elektrikli araçlara 20 milyar dolar yatırım yapacağını açıklayan şirket, kasım ayında yatırım hedeflerini 27 milyar dolara yükseltmişti. GM’nin bu yeni güncellemesi, pandemi öncesinde açıkladığı yatırımdan yüzde 75 ve 2020 Kasım ayında güncellediği yatırımdan da yüzde 30 daha yüksek. 

GM, 2025 yılına kadar dünya çapında 30 yeni elektrikli araç piyasaya sürmeyi planlıyor. Bunların üçte ikisinden fazlası ise Kuzey Amerika'da satışa sunulacak. Araçlar, Cadillac, Buick, GMC ve Chevrolet dahil olmak üzere GM'nin tüm marka portföyünü kapsayacak ve çeşitli fiyatlarla sunulacak.

GM ayrıca, şu anda ABD Tennessee ve Ohio'da yapım aşamasında olan iki yeni batarya hücresi üretim fabrikasını tamamlamak için planlarını hızlandırdığını da kaydetti.

Son birkaç yılda satışlardaki hızlı artışa rağmen, EV'ler hala yeni otomobil pazarının sadece yüzde 2'sini ve yollardaki tüm otomobillerin, SUV'lerin, vanların ve kamyonetlerin yüzde 1'ini oluşturuyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler