1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. GM, elektrikli araçları için kobalt tedarik edecek

GM, elektrikli araçları için kobalt tedarik edecek

ABDli otomotiv şirketi GM, elektrikli araç bataryaları için İsviçre merkezli Glencore’dan kobalt satın alacak. 

GM, elektrikli araçları için kobalt tedarik edecek

Enerji Günlüğü - ABDli otomotiv şirketi General Motors, elektrikli araç bataryalarının yapımında kullanılan kobalt tedariğinin devamı için Glencore ile anlaştı. 

 İsviçre merkezli dünyanın en büyük hammadde ticareti şirketi Glencore PLC, yaptığı açıklamada, ABDli otomotiv şirketi General Motors Company ile kobalt tedarik anlaşmasını uzun yıllar için yenilediklerini duyurdu. General Motors da bir açıkla yaparak küresel tedarik zinciri sorunlarının devam ederken elektrikli araç üretiminde kullanmak üzere Glencore PLC ile kobalt alımı anlaşmasına vardığını duyurdu. Kobalt elektrikli araç batarya üretiminde kullanılıyor.

AVUSTRALYA MADENİNDEN KOBALT TEDARİK EDİLECEK

Anlaşma kapsamında Glencore, Avustralya'da bulunan Murrin Murrin madeninden GM’ye kobalt tedarik edecek. Avustralya'dan sağlanan kobalt, GM'nin Chevrolet Silverado EV, GMC HUMMER EV ve Cadillac LYRIQ gibi elektrikli araçlara güç sağlayacak olan Ultium pil katotlarında kullanılacak. Kobalt, enerji yoğunluğunu ve batarya ömrünü artırmak için lityum iyon batarya katotlarına ekleniyor. 

GM, 2025'in sonuna kadar Kuzey Amerika'da 1 milyon elektrikli araç üretme kapasitesine sahip olmayı planlıyor. Ayrıca yeni ve daha güvenli bir EV tedarik zinciri oluşturmak için bir dizi eylem planlıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler