1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. GMC Solar Yozgat’ta depolamalı GES kuracak

GMC Solar Yozgat’ta depolamalı GES kuracak

GMC Solar, 306 milyon TL yatırımla Yozgat’ta 30 MWe kapasitesli Bektaşlı Depolamalı Güneş Enerji Santrali (DGES) kurup işletecek. 

GMC Solar Yozgat’ta depolamalı GES kuracak

Enerji Günlüğü - Yozgat’ın Yenifakılı ilçesi sınırları içinde 30 MWe kurulu gücünde enerji depolamalı güneş enerji santrali kurulacak. 

GMC Energy Group şirketlerinden GMC Solar tarafından Yozgat ili, Yenifakılı ilçesi, Bektaşlı/Zafer Köyü sınırları içindeki 44,9 Ha’lık alanda toplam kurulu gücü 30 MWe olan enerji depolamalı güneş enerji santrali kurulması planlanıyor. Projenin değeri 306 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında her biri 500 Wp gücünde 60 bin adet fotovoltaik panel ve her biri 5.000 kW gücünde 6 adet evirici kullanılacak. Ayrıca 1 adet Lityum-iyon teknolojisine sahip 30 MWe kurulu gücünde enerji depolama tesisi de kurulacak. 

Santralde yılda 60 milyon kWh elektrik üretilmesi öngörülüyor. Üretilen elektrik uygun gerilim seviyesine yükseltildikten sonra elektrik iletim hattı ile Çekerek TM’nin OG Barası (50+50MVA) üzerinden enterkonnekte sisteme bağlanacak. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler