1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Gökçe: Ucuz petrol Türkiye için sıkıntı yaratabilir

Gökçe: Ucuz petrol Türkiye için sıkıntı yaratabilir

Enerji Günlüğü - Ekonomist Doç. Dr. Deniz Gökçe, petrol fiyatlarının düşmesinin Türkiye için sıkıntı yaratabileceğini söyledi.Keşanlı Yönetici...

Gökçe: Ucuz petrol Türkiye için sıkıntı yaratabilir

Enerji Günlüğü - Ekonomist Doç. Dr. Deniz Gökçe, petrol fiyatlarının düşmesinin Türkiye için sıkıntı yaratabileceğini söyledi.

Keşanlı Yönetici ve İşadamları Derneği (KEYİAD) tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Keşan Ekonomi Forumu’nda konuşan Ekonomist Doç. Dr. Deniz Gökçe, düşen petrol fiyatlarının aslında Türkiye için pek de olumlu yorumlanmaması gerektiğini belirterek, “Petrol fiyatlarının düşmesi ülkemiz için iyi gibi yorumlanıyor ama petrolü olan ve bunu satarak geçinen ülkelere ihracat yaptığımızı unutuyor gibiyiz. Bu ülkelerin gelirleri azalırsa bizden ihracat yapma oranları değişebilir.” dedi.

Gökçe, endişelerin fazlalaşması nedeniyle global ekonomide ilerisinin net olamadığını belirterek, Çin’in yavaşlaması, Almanya’nın teklemesi, Amerika’nın durağan hale gelmesi ve Rus Rublesi’nin değer kaybetmesini en önemli ekonomik endişeler olarak değerlendirdi.

Gökçe, karda olup olmadığımızı gelecek günlerin göstereceğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler