1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Göksu Hidroelektrik Santrali Nurol Enerji`nin...

Göksu Hidroelektrik Santrali Nurol Enerji`nin...

Enerji Günlüğü - Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 13 hidroelektrik santrali için açılan ihalede son pazarlık görüşmelerinde Göksu Hidroelektrik...

Göksu Hidroelektrik Santrali Nurol Enerji`nin...

Enerji Günlüğü - Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 13 hidroelektrik santrali için açılan ihalede son pazarlık görüşmelerinde Göksu Hidroelektrik Santrali, en yüksek teklifi sunan Nurol Enerji'nin oldu.

10 grup halinde ayrı ayrı teklif alınan ihalelerin son pazarlık görüşmelerinde en çok teklif alan ikinci santral konumundaki Hasanlar HES'e en iyi teklif Batıçim'den geldi.
Engil, Erciş, Hoşap santrallerinin bulunduğu 1. Grup HES ihalesini 11 milyon 50 dolarla Tahiroğulları Petrol Ürünleri Nakliyat İnşaat Otomotiv ve Taahhüt Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti. Aynı şirket, 2. Grup olarak ihale edilen Koçköprü santralini de 12 milyon dolar teklifle kazandı.
Kısık santralinin bulunduğu 3. Grup HES özelleştirme ihalesi ise 27 milyon 150 bin dolar teklifle Kılıç Enerji Üretim AŞ'de kaldı.
4. Grup'taki Göksu santraline en yüksek teklif 57 milyon 500 bin dolar ile Nurol Enerji Üretim ve Pazarlama AŞ'den gelirken, 5. Grup'taki Bozkır ve Ermenek santrallerine 1 milyon 990 bin dolar ile Özbey Hijyenik Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ en yüksek teklifi sundu.
8. Grup'ta yer alan Ladik-Büyükkızoğlu ve Durucasu santrallerinin ihalesindeki açık artırmada en yüksek teklifi 2 milyon 760 bin dolarla Met Enerji Üretim İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ verdi. 9. Grup'taki Arpaçay-Telek ve Kiti santrallerinde de en yüksek teklif, 3 milyon 10 bin dolar ile yine Metaltek Metalurji Kimya Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nden geldi.
Grup 10'da yer alan Berdan santrali için nihai pazarlık görüşmeleri devam ediyor. Zarfla teklif sunma aşamasında en çok talep gören santral Berdan HES olmuştu...

13 HES'e kimler teklif sunmuştu? Okumak için tıklayınız...

Hasanlar HES, Batıçim'in oldu...

 

Önceki ve Sonraki Haberler