1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Göktekin Enerji, Gülbahar GES’i Birleşim Grup’a devretti

Göktekin Enerji, Gülbahar GES’i Birleşim Grup’a devretti

Birleşim Grup, satın aldığı 3’üncü GES ile toplam kurulu gücünü 55 MWp’nin üzerine çıkarmış oldu.

Göktekin Enerji, Gülbahar GES’i Birleşim Grup’a devretti

Enerji Günlüğü - Güneş ve rüzgâr enerjisi başta olmak üzere yenilenebilir enerji kaynakları alanında mühendislik, tedarik ve projelendirme hizmetleri sunan Göktekin Enerji, Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde yer alan 24.193 kW kurulu gücündeki lisanslı GES yatırımı Gülbahar Elektrik Üretim A.Ş’nin %100 hissesini, mühendislik, enerji, inşaat, madencilik ve otelcilik alanlarında faaliyet gösteren Birleşim Grup’a devretti.

gulbaharges2.JPG

Göktekin Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Göktekin, Gülbahar Elektrik Üretim A.Ş.’nin Birleşim Grup’a devrine ilişkin; “Biz bu projeyi aldığımızda satış amaçlı değil de uzun vadede elimizde tutacağımız değerli bir yatırım olarak düşündük. Ancak gelinen noktada Birleşim Grup gibi enerjiden inşaata birçok alanda faaliyet gösteren önemli bir gruba devretmiş olmaktan dolayı çok memnunuz. Göktekin Enerji olarak bundan sonra da hem yurt içinde, hem de yurt dışında güneş ve rüzgâr enerjisi üzerine yatırımlara devam edeceğiz” diye konuştu. 

KURULU GÜÇ 55 MW'I AŞTI

Birleşim Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Altan ise; ‘’Birleşim Grup olarak yenilenebilir enerji alanında yatırımlarımıza başladığımız günden bugüne kadar 3 ayrı lokasyonda toplam 55,2 MWp kurulu gücünde lisanslı güneş enerji santrallerini bünyemize kattık.  2022 ve sonraki yıllarda da gerek yurt içi gerekse yurt dışı projelerimizle yeşil enerji alanındaki kurulu gücümüzü önce 100 MW’a, devamında da 500 MW’a kadar çıkartmayı hedefliyoruz” dedi.

Göktekin Enerji, 2020 yılında Gülbahar Elektrik Üretim A.Ş. firmasını bünyesine katarak Türkiye’nin büyük ölçekli lisanslı GES projelerinden birinin yatırımcısı oldu. Yılsonunda tamamlanarak devreye giren santralde 58 binden fazla PV güneş paneli kullanıldı. Bu paneller güneş enerjisini elektriğe dönüştürerek yılda 36.4 milyon kWs enerji üretilmesini sağlıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler