1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Göktekin Tarım, Afyonkarahisar’da 4 jeotermal sondaj kuyusu açacak

Göktekin Tarım, Afyonkarahisar’da 4 jeotermal sondaj kuyusu açacak

Göktekin Tarım, 8 milyon lira yatırımla Afyonkarahisar’ın Çobanlar ve Bolvadin ilçesinde jeotermal kaynak arama çalışmaları kapsamında 4 adet sondaj kuyusu açacak.  

Göktekin Tarım, Afyonkarahisar’da 4 jeotermal sondaj kuyusu açacak

Enerji Günlüğü - Afyonkarahisar’nın Çobanlar ve Bolvadin ilçesi sınırları içinde jeotermal kaynak aranacak. Göktekin Tarım şirketi bu amaçla 4 adet sondaj kuyusu açacak.

Göktekin Enerji şirketlerinden Göktekin Tarım AŞ tarafından Afyonkarahisar İli, Çobanlar ilçesi ile Bolvadin İlçesi Hamidiye Köyü sınırları içerisinde ER:3403959 ruhsat numaralı sahada 4 adet sondaja dayalı jeotermal kaynak arama faaliyeti planlanıyor. 

8 milyon 142 bin lira değerindeki proje kapsamında maksimum 700 m derinliğinde 3 adet 40x40 m2’lik, 1 adet 50x32 m2’lik alanda Rotary Sulu Sistem Sondaj Makinesi ile 4 adet sondaj çalışması yapılması planlanıyor. 

Arama çalışmalarının sona ermesi ile jeotermal kaynağa ulaşılarak olumlu sonuç alınırsa kuyu ağzı vana kullanılarak kapatılıp kontrol altına alınacaktır, olumsuz olması durumunda ise kuyu ağzı beton dökülerek kapatılacak. Kaynağın kullanım amacı ise kaynağa ulaşılması durumunda belirlenebilecek. 

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler