1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Göktepe HES için ÇED raporu uygun bulundu

Göktepe HES için ÇED raporu uygun bulundu

Enerji Günlüğü - Tenet Enerji'nin Giresun’da yapmayı planladığı Göktepe Regülatörü ve HES projesi ÇED raporu uygun bulunarak halkın görüşüne...

Göktepe HES için ÇED raporu uygun bulundu

Enerji Günlüğü - Tenet Enerji'nin Giresun’da yapmayı planladığı Göktepe Regülatörü ve HES projesi ÇED raporu uygun bulunarak halkın görüşüne açıldı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinden yapılan açıklamada, Tenet Enerji'nin Giresun İli, Alucra ve Yağlıdere ilçeleri Çakrak Deresi üzerindeyapmayı planladığı “Göktepe Regülatörü ve HES, Kırma Eleme ve Harç Ünitesi Tesisleri” projesi ÇED raporunun uygun bulunduğu ve halkın görüşüne açıldığı duyuruldu.

Buna göre, proje ile ilgili Bakanlığa sunulan ÇED Raporu, 03.10.2013 tarih ve 28784 sayılı ÇED Yönetmeliği’nin Geçici 1. Maddesi kapsamında 17.07.2008 tarih ve 26939 sayılı ÇED Yönetmeliğinin 11. Maddesi doğrultusunda incelenerek ÇED Raporu Özel Formatı’na uygun bulunmuş olduğundan, Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu halkın görüşüne açıldı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporunu incelemek isteyenler, Bakanlık merkezinde veya Giresun Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilecekler.

Önceki ve Sonraki Haberler