1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Goldman Sachs: İran anlaşması petrol fiyatını yükseltebilir

Goldman Sachs: İran anlaşması petrol fiyatını yükseltebilir

ABD yatırım bankası Goldman Sachs, İran anlaşmasının belirsizliği ortadan kaldırarak beklentilerin aksine petrol fiyatını yükseltebileceğini açıkladı. 

Goldman Sachs: İran anlaşması petrol fiyatını yükseltebilir

Enerji Günlüğü - ABD yatırım bankası Goldman Sachs, İran anlaşmasının belirsizliği ortadan kaldırarak beklentilerin aksine petrol fiyatını yükseltebileceğini açıkladı. 

çokuluslu ABD yatırım bankası Goldman Sachs'ın enerji araştırmaları birimi başkanı Damien Courvalin, İran ile ABD arasında varılacak bir nükleer anlaşmanın her ne kadar piyasaya yeni arz girişi anlamına gelse de fiyatta yükselişe neden olabileceğini savundu. Courvalin, "Herkesin düşündüğünün aksine anlaşma petrol fiyatını yükseltebilir. Zira Nisan ayında OPEC+ petrol arzını kademeli olarak artıracağını açıklamış ancak petrol fiyatları yükselmişti. Bunun nedeni de belirsizliğin ortadan kalkmasıydı" ifadelerini kullandı. 

Analist, aynı durumun nükleer anlaşma halinde de geçerli olabileceğini kaydetti. "Anlaşma belirsizliği ortadan kaldırarak fiyatı destekleyebilir. Gelecek birkaç hafta içinde anlaşma olması halinde bunun olumlu fiyatlama getireceğini öngörüyoruz" şeklinde konuştu.

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, 2015 İran nükleer anlaşmasının canlandırılması için sürdürülen dolaylı görüşmelerde 6'ncı turun yapılmasını beklediklerini ve daha fazla tura ihtiyaç olmasının muhtemel olduğunu belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler