1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Goldman Sachs jet yakıtı talebinde tam toparlanma beklemiyor

Goldman Sachs jet yakıtı talebinde tam toparlanma beklemiyor

ABD yatırım bankası Goldman Sachs, küresel jet yakıtı talebinin hiçbir zaman tamamen toparlanamayabileceğini öngördü.

Goldman Sachs jet yakıtı talebinde tam toparlanma beklemiyor

Enerji Günlüğü - ABD yatırım bankası Goldman Sachs, küresel jet yakıtı talebinin hiçbir zaman tamamen toparlanamayabileceğini öngördü.

ABD yatırım bankası Goldman Sachs'ın emtia araştırmaları bölümü başkanı Jeff Currie, Covid-19 salgının dünya genelinde işletme davranışlarına yaptığı etkinin kalıcı olmasını ve bunun sonucu olarak jet yakıtı talebinin tamamen toparlanmasının mümkün olmayacağını öngördüklerini bildirdi. 

Global petrol talebindeki keskin düşüşün büyük bölümünün işe gidiş gelişlerin azalmasından, sanayi tesislerinde üretimin azalmasından ve uçuşların büyük bölümünün iptal edilmiş olmasından kaynaklandığını ifade eden Currie, "Sanayinin yakıt talebi ve işe gidiş-gelişler için yakıt talebi salgından hızla toparlanabilir. Ancak jet yakıtı talebi en zayıfı" diye konuştu. 

KAYIP GÜNDE 2-3 MİLYON VARİL

Currie, temel senaryolarında jet yakıtında talep kaybının 2-3 milyon varil/gün civarında olacağını öngördüklerini de ifade etti. Goldman Sachs, 2020 yılının tamanında ham petrol talebinin ise 2019 yılındaki 100 milyon varil civarından 94 milyon varil/gün seviyesine gerilemesini bekliyor. Talebin 2021'de 99 milyon varil/güne toparlanacağını tahmin ediyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler