1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Goldman Sachs, petrol fiyat tahminlerini yükseltti

Goldman Sachs, petrol fiyat tahminlerini yükseltti

ABD yatırım bankası Goldman Sachs, bu yıl için petrol fiyat tahminini 37 dolar arttırırken, 2023 yılı için 10 dolar arttırdı.

Goldman Sachs, petrol fiyat tahminlerini yükseltti

Enerji Günlüğü - ABD yatırım bankası Goldman Sachs, Brent petrolü için 2022 yılı tahminini 98 dolar/varilden 135 dolar/varil seviyesine çıkardı.  

Çokuluslu ABD yatırım bankası Goldman Sachs, Rusya'dan petrol ve gaz ithalatına yasak getirilmesinin küresel ekonomiyi bugüne kadarki en büyük enerji arz şoku ile karşı karşıya bırakabileceği uyarısında bulundu. Goldman Sachs, Brent petrolü için 2022 yılı tahminini 98 dolar/varilden 135 dolar/varil seviyesine çıkarırken 2023 beklentisini de 105 dolardan 115 dolar seviyesine yükseltti.

AB RUS PETROLÜNÜ YASAKLARSA PETROL 200 DOLARA ÇIKAR

Oslo merkezli danışmanlık şirketi Rystad Energy de ABD'nin ardından Avrupa'nın da Rus petrolünün ithalatını yasaklaması halinde Brent petrolünde fiyatın 200 dolar/varile yükselebileceği uyarısında bulundu. 

ABD Rusya’dan petrol ithalatını durdurduğunu açıklamıştı. ABD Enerji Bakanı Jennifer Granholm, Rusya'dan petrol ve enerji ithalatını yasaklamaları için müttefik ülkelere baskı yapmayacaklarını belirtmişti. 

ABD’nin ardından İngiltere’de Rus petrolünün ithalatına yasak getirdiğini açıklamıştı. 

İlgili Haberler