1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Goldman Sachs petrol talep tahminini düşürdü

Goldman Sachs petrol talep tahminini düşürdü

Goldman Sachs 2021'in ilk yarısı için petrol talebi büyüme tahminini 6,8 milyon varil/günden 5,3 milyon varil/güne düşürdü.

Goldman Sachs petrol talep tahminini düşürdü

Enerji Günlüğü - Goldman Sachs 2021'in ilk yarısı için petrol talebi büyüme tahminini 6,8 milyon varil/günden 5,3 milyon varil/güne düşürdü.

ABD yatırım bankası Goldman Sachs, 2021'in ilk yarısı için global petrol talebinde artış tahminini aşağı yönlü revize etti. 2021'in ilk yarısı için global petrol talebinde büyüme tahminini 6,8 milyon varil/günden 5,3 milyon varil/güne indiren Goldman Sachs, yılın ilk yarısında daha sıkı bir piyasa beklediğini de vurguladı. 

ARZ AÇIĞI TAHMİNİ ARTTI

Goldman Sachs, yılın ilk yarısı için ortalama arz açığı tahminini 0,5 milyon varil/günden 0,9 milyon varil/güne çekti. Bu daralmanın finansal piyasalardaki belirsizliği rağmen petrole yardımcı olacağını öngören Goldman Sachs, Brent fiyatının Temmuz'a kadar 65 dolar/varile yükseleceğini vurguladı. Cari fiyat seviyesinde global üretimin 2022'ye kadar temel senaryodan 1,3 milyon varil/gün daha düşük olabileceğini de belirtti. Goldman Sachs, 2021'in ilk çeyreğinde global talebin Avrupa'daki karantina-kapatma tedbirlerinin etkisi ile önceki tahmininin 0,7 milyon varil/gün altında 93,8 milyon varil/gün olacağını öngördü. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler