1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Goldman Sachs: Petrol üretimini kısmaya ABD başlamalı

Goldman Sachs: Petrol üretimini kısmaya ABD başlamalı

Enerji Günlüğü - Düşen petrol fiyatlarının toparlanması için üretim miktarında ayarlamanın ABD'de başlaması gerektiği ifade edildi.Goldman Sachs...

Goldman Sachs: Petrol üretimini kısmaya ABD başlamalı

Enerji Günlüğü - Düşen petrol fiyatlarının toparlanması için üretim miktarında ayarlamanın ABD'de başlaması gerektiği ifade edildi.

Goldman Sachs ahnalisti Michele Della Vigna CNBC'ye verdiği demeçte, OPEC dışı petrol üneticilerinin piyasada arz fazlası oluşturduklarını ve bunun fiyatlar üzerinde baskı yarattığını vurgulayarak, "ABD'nin üretiminde bir ayarlamaya ihtiyaç olduğunun piyasanın farkına vardığını düşünüyorum. Piyasa şimdi buna odaklandı. Üretim miktarında ayarlama ABD'de başlamalı. OPEC'in de üretimi kısması halinde başabaş noktasına daha hızlı ulaşırız" dedi.

Petrol fiyatının yeniden başa baş noktasına getirilmesinin sorumluluğunun OPEC'te değil ABD gibi ülkelerde olduğunu söyleyen Vigna, OPEC üyesi ülkelerin üretimi kısmalarının da açık bir şekilde yararlı olabileceğini ama gün sonunda OPEC üyesi olmayan ülkelerin fazla üretimi kısmalarının şart olduğunu ifade etti.

Vigna, "Sanırım piyasa düzeltmenin Amerikan kara petrol çalışmalarında olacağını piyasa farketti" ifadesini kullandı.

Zayıf global petrol talebi ve ABD kaya gazı üretiminde yaşanan patlama petrol fiyatlarında düşüşün temel nedenleri olarak görülüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler