1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Goldman Sachs petrolde Rusya etkisini değerlendirdi

Goldman Sachs petrolde Rusya etkisini değerlendirdi

Goldman Sachs, Rusya’nın yüksek petrol üretiminin devam etmesi halinde 97,50 dolar/varil olan 2023 yılı ortalama fiyat tahminlerinin yaklaşık 9 dolar düşebileceğini açıkladı.

Goldman Sachs petrolde Rusya etkisini değerlendirdi

Enerji Günlüğü - ABD yatırım bankası Goldman Sachs, Rusya'nın petrol üretiminin ve ihracatının dayanıklılığını devam ettirdiğini ve bunun da fiyat beklentileri için ılımlı bir risk oluşturduğunu açıkladı.

ABD yatırım bankası Goldman Sachs, G7 ve Avustralya'nın Rus petrolüne uyguladıkları fiyat sınırı ve AB'nin uyguladığı yaptırımlara rağmen Rus petrol üretim ve ihracatının dayanıklılığını devam ettirdiğine işaret etti.  Rus petrol üretiminin bu dayanıklılığını devam ettirmesi halinde 2023 yılı için ortaya koydukları Brent petrol fiyat tahmini için sadece ılımlı bir risk ortaya çıkacağını savunan Goldman Sachs, "Rus petrol üretiminin yüksek seyretmeye devam etmesi 97,50 dolar/varil olan 2023 yılı ortalama fiyat tahminimiz için yaklaşık 9 dolarlık bir aşağı yönlü risk oluşturur" dedi. 

Bununla birlikte Goldman Sachs, Rusya'nın misille amacıyla gönüllü üretim kısıntısına gitmesi halinde fiyatlar için bazı yukarı yönlü risklerin ortaya çıkacağını da vurguladı. 

Önceki ve Sonraki Haberler