1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Goldman Sachs’ın petrol fiyat beklentisi 47 dolar

Goldman Sachs’ın petrol fiyat beklentisi 47 dolar

ABD yatırım bankası Goldman Sachs, 2021 yılının ilk çeyreğinde Brent petrolü varil fiyatının 47 dolar olmasını bekliyor.

Goldman Sachs’ın petrol fiyat beklentisi 47 dolar

Enerji Günlüğü - ABD yatırım bankası Goldman Sachs, 2021 yılının ilk çeyreğinde Brent petrolü varil fiyatının 47 dolar olmasını bekliyor.

OPEC+'nın bu ay sonunda yapacağı toplantıda üretim kısıntısının 2 milyon varil/gün azaltılması kararını en az 3 aylık bir süre için erteleme kararı almasını bekleyen Goldman Sachs, bunun etkisi ile Brent petrolünde ortalama fiyatını 2021 ilk çeyrekte 47 dolar/varil olacağını öngördü. 

Goldman Sachs, OPEC'in üretim kısıntısını 7,7 milyon varil/günden 5,7 milyon vari/gün indirmeyi 3 ay ertelemesinin etkisi ile global petrol piyasasında ortalama 1,5 milyon varil/gün arz açığı oluşmasını ve stokların 2021 yılının dördüncü çeyreğine kadar normalleşmesini beklediğini de vurguladı.

OPEC+ HAFTA BOYUNCA TOPLANTI YAPACAK

Öte yandan OPEC+ petrol ve enerji bakanlarının gelecek hafta yapacakları ve 2021 yılının ilk çeyrek üretim miktarına karar vereceleri toplantı öncesinde OPEC ve müttefiklerinin uzmanları bu hafta boyunca toplantılar yapacaklar. OPEC'in ekonomik komisyonu kurulu Çarşamba ve Perşembe günü bir araya gelecek, OPEC+ teknik uzmanları da Cuma günü toplanarak gelecek hafta yapılacak zirveye hazırlıkları tamamlayacaklar. OPEC delegelerinin verdikleri bilgiye göre OPEC+ bakanlarının gelecek hafta yapılacak toplantıda üretimin 2021 ilk çeyrekte cari seviyede devam ettirilmesi yönünde bir karar almaları bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler