1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Goldman Sachs'ın petrol fiyat beklentisi 85 dolar/varil 

Goldman Sachs'ın petrol fiyat beklentisi 85 dolar/varil 

ABD yatırım bankası Goldman Sachs, Brent petrolün varil fiyatını gelecek birkaç yıl 85 dolar tahmin ediyor.

Goldman Sachs'ın petrol fiyat beklentisi 85 dolar/varil 

Enerji Günlüğü - ABD yatırım bankası Goldman Sachs, Brent petrolün varil fiyatını gelecek birkaç yıl 85 dolar tahmin ediyor.

Çokuluslu ABD yatırım bankası Goldman Sachs, tarafından hazırlanan raporda petrolde 10 yıllardır görülen en büyük arz açığının yaşanmakta olduğu vurgulandı. Ana senaryoda yıl sonu için Brent petrolü fiyat beklentisinin 90 dolar olduğu belirtilen değerlendirmede, fiyatın gelecek birkaç yıl 85 dolar seviyesinde olmasının öngörüldüğü kaydedildi. Ayrıca kış aylarında petrol talebinin arzının üzerinde olmaya devam edeceği tahmini yapıldı. 

PETROL TALEBİNDE YENİ REKOR SEVİYELER BEKLENİYOR

Raporda, 2022 ve 2023 yıllarında petrol talebinde yeni rekor seviyelerin görülmesinin beklendiği de belirtildi. 

Petrol talebine ilişkin bir tahmin de Rusya’dan geldi. Rus doğal gaz devi Gazprom'un petrol sektöründeki bağlı ortaklığı Gazprom Neft'in CEO'su Aleksander Dyukov, global petrol piyasanının yakın gelecekte istikrar kazanacağını öngördüklerini söyledi. Dyukov, küresel petrol tüketiminin 2022'de kriz öncesi seviyeye dönebileceğini vurguladı. 

PETROL FİYATLARINDA YUKARI HAREKET DEVAM EDİYOR

Öte yandan doğal gaz ve kömür fiyatlarındaki rekor artışın talebi petrolü kaydırdığı ve bu hareketin birkaç ay daha devam edeceği değerlendirmeleri petrol fiyatlarına destek veriyor. OECD'nin petrol stoklarının 2015 yılından bu yana görülen en düşük seviyeye inmesinin de etkisi ile petrol fiyatları yükselişini sürdürüyor. Analistler, Brent petrolü için ilk direnç seviyesi olarak 85 dolar/varil seviyesini işaret ediyorlar. Buranın aşılması halinde 86,10 dolar yeni hedef haline gelebilir. Aşağı geri çekilmelerde ise destek 83,30 dolar seviyesinde. Batı Teksas petrolü için direnç olarak 82,20 dolar seviyesini işaret eden analistler, geri çekilmelerde desteğin 81,15 dolar/varil olduğunu belirtiyorlar. 

Önceki ve Sonraki Haberler