1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Goldman Sachs’ın petrol fiyat tahmini 100 dolar 

Goldman Sachs’ın petrol fiyat tahmini 100 dolar 

ABD yatırım bankası Goldman Sachs, OPEC+'nın Mayıs ayından itibaren petrol üretimini kısma kararının arz açığı yaratacağını ve fiyatların bir yılda 100 dolar/varile yükseleceğini öngördü.

Goldman Sachs’ın petrol fiyat tahmini 100 dolar 

Enerji Günlüğü - Goldman Sachs, OPEC'in yüksek fiyatlama gücünün, fiyatları talebe zarar vermeden artırma kabiliyetinin, OPEC+'nın gelirlerini artıracağını ve satış hacmindeki düşüşü telafi edeceğini vurguladı. 

Çokuluslu ABD yatırım bankası Goldman Sachs, OPEC'in talebe ciddi zarar vermeden petrol fiyatını yükseltme gücünün üye ülkelerin petrol gelirlerini artıracağını bildirdi. OPEC+'nın Mayıs ayından itibaren toplamda petrol üretimini günlük 3,66 milyon varil azaltacağına işaret eden Goldman Sachs, bu hareketin petrol piyasasını ciddi şekilde açık ile karşı karşıya bırakacağını ve petrol fiyatının Nisan 2024'e kadar 100 dolar/varile yükseleceğini öngördü.  

Goldman Sachs, OPEC+ üyelerinin son açıklanan 1,66 milyon varil/günlük üretim kısıntısına yüzde 90'a yakın bağlılık göstermelerini hatırlatarak, Ocak 2023'te başlayan 2 milyon vari/günlük kısıntıya da yaklaşık yüzde 90 uyum olduğuna dikkat çekti.  Goldman Sachs, Aralık 2023 için Brent fiyatı tahminini 5 dolar artırarak 95 dolara çıkarmıştı.  

Önceki ve Sonraki Haberler