1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Göltaş 2021 YEKDEM başvurusunun reddini mahkemeye götürecek

Göltaş 2021 YEKDEM başvurusunun reddini mahkemeye götürecek

Göltaş Enerji, 2021 yılı YEKDEM başvurusunu reddeden EPDK’nın kararına karşı dava açacak.. 

Göltaş 2021 YEKDEM başvurusunun reddini mahkemeye götürecek

Enerji Günlüğü - Göltaş Enerji, 2021 yılı YEKDEM başvurusunu reddeden EPDK’nın kararına karşı dava açacak. 

Göltaş Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ, 2021 yılına ilişkin YEKDEM başvurusunun Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından reddedilmesi işleminin hukuka aykırı olduğu iddiasıyla yargı yoluna başvuracak. 

Göltaş Göller Bölgesi Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ’nin %77,47 oranında iştirak ettiği Göltaş Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ ile EPDK arasında Göltaş Enerji'nin 2016 ve 2017 yıllarına ilişkin YEKDEM ödemelerinden yararlandırılmamasıyla ilgili mahkeme süreci, Göltaş Enerji aleyhine sonuçlanmıştı. 

2020 yılıyla ilgili YEKDEM başvurusu da benzer şekilde sonuçlanan Göltaş Enerji, alt mahkemede lehine verilen kararların istinaf mahkemesinde aleyhine dönmesi dolayısıyla temyiz yoluna gideceğini açıkladı. 

Şirketin açıklamasında şunlar kaydedildi, “Yargı yolları tüketilinceye kadar haklılığımızın ispatı için gerekli başvurular yapılacak olup, yargılamalar devam etmektedir. Yargılamanın Göltaş Enerji aleyhine neticelenmesi durumunda mahkeme kararları uyarınca tahsil edilmiş tutarın işleyecek faizi ile geri ödenmesi söz konusu olabilecektir. Ayrıca Göltaş Enerji'nin 2021 yılına ilişkin YEKDEM başvurusunun da EPDK tarafından reddedilmiş olduğu şirkete tebliğ edilmiş olup, hukuka aykırı olduğu düşünülen bu karara karşı da yargı yoluna başvurulacaktır”.

Önceki ve Sonraki Haberler